Er din computer langsom?

Hvor lang tid er din computer om at starte op?
2 minutter? Tager den 3 eller 4 minutter – eller måske endnu længere?

Har du tænkt, at det ”nok er meget normalt” fordi det er en gammel computer?

Det ER meget normalt – men det behøver ikke være sådan. Der er nemlig en rigtig god grund til, at din computer bruger enormt lang tid på at starte om. Det føles som en evighed – fra du tænder på knappen – til at skrivebordet er klar.

Men bare rolig. Du skal hverken købe ny computer eller skifte alle mulige dele ud. Den fungerer helt fint – den er bare sat på overarbejde – på grund af alle de programmer du har installeret i årenes løb.

Du kan nemt ordne problemet selv, du skal bare bruge guiden fra Langsom PC.

Software-eksperten Michael Sørensen har arbejdet med computere i 20 år og han ved hvad der skal til for at få computeren til at køre hurtigt igen. Derfor har han lavet en 100% gratis guide, der har hjulpet tusindvis af computerbrugere allerede.

– Problemet er nemlig opstartsprogrammerne, som computeren har fået ordre om at den skal starte op, hver gang du tænder computeren eller genstarter, siger han. Det er programmer som, Word, Excel, Skype, Spotify, m.fl.

Du behøver ikke bruge flere hundrede kroner på et mirakelprogram, der i bedste fald ikke gør forskel på din opstart – flere af dem indeholder selv filer og protokoller der kalder på kraft fra computeren. Det er helt åndssvagt, mener eksperten.

Hvis du vil have en løsning der skal fungere på lang sigt, så anbefaler Michael Sørensen, at du gør to ting.

For det første skal du bruge den gratis guide fra Langsom PC og bagefter kan du bruge PC Speed Kit til at rydde op i din registreringsdatabase. Så bliver ALLE computere hurtige igen.

Fryser din PC?
Hvis din computer er rigtig gammel, så har du sikkert oplevet at computeren fryser eller står helt stille hvis du prøver at afspille en video eller lignende. Det kan også være, at du på skrivebordet dobbeltklikker på et program for at starte det op – og så går det 30 sekunder før der sker noget.

Det er meget ofte fordi din computer har lidt for meget at tænke på. Computeren bruger dens RAM til at tænke. RAM står for ”Random Access Memory” og det kan du oversætte til at RAM er din computers korttidshukommelse. Hver gang du beder den huske de sider du har åbent på nettet + hvilke programmer der er åbne + den sang der spilles på Spotify osv… det er dens RAM den bruger her.

Du kan med fordel genstarte computeren. Så slipper den nemlig alle de ting, som den skal huske. Lidt ligesom når vi mennesker sover.

Hvis din computer får at vide, at den skal starte mellem syv og 14 programmer op ved opstart, så svarer det til at du lige får en hel masse opgaver som skal løses, lige når du vågner.

Det gælder også for din computer, at vi skal have så lidt at tænke på, som muligt fra morgenstunden. Så slå dine opstartsprogrammer fra, så vil du opleve at din computer opfører sig meget bedre og hurtigere.

ebbesendk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *