Enhver have bør have en flagstang

Har du hus, villa eller kolonihave, bør du bestemt også have en flagstang. Er der noget mere dansk end en hvid flagstang med Dannebrog smukt i toppen?

I Danmark flager vi med Dannebrog ved festlige lejligheder eller store personlige begivenheder som dødsfald, begravelse, nyt arbejde, indflytning eller bare fordi du har lyst til at gøre en dag mere festlig. Faktisk er der ingen regler for, hvornår du må bruge Dannebrog. I princippet må du flage hver eneste dag året rundt. Du skal blot huske, at vi kun bruger Dannebrog fra solopgang til solnedgang, da man ellers flager for Fanden.

Med en flagstang i haven har du altså alle muligheder for at gøre dagene mere festlige, vise naboerne at her er der fest eller sorg – og samtidig vise dine naboer, at du husker deres fødselsdage. Derfor er det helt naturligt at flagstænger er blevet en fast bestanddel af de danske haver.

Når der ikke flages med Dannebrog, sætter der typisk en vimpel eller en stander op i flagstangen. Det har den fordel, at flagstangen ikke ‘står tom’ og samtidig er der ingen regler for brug af hverken vimpel eller stander. Den må du bruge døgnet rundt. Det giver hygge i nabolaget at der er noget i flagstangen, som viser hvor vinden kommer fra.

Hos J.O. Flagstænger er det faktisk muligt at købe hele pakken med flagstang, line, Dannebrog, vimpel og opsætning i en samlet pakke. Du skal blot bestille din nye flagstang på deres hjemmeside og vælge størrelse, så kommer deres erfarne montør og sætter flagstangen op hjemme hos dig.

ebbesendk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *